De praktijk

Wie ben ik? 


Mijn naam is Eva Jonker en in 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Voeding heeft al mijn leven lang een rol gespeeld, want ik hou ontzettend van eten. Ik mag graag bakken, koken en eeuwig lang tafelen. Maar dat zijn dingen die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, vandaar mijn studiekeuze. Tijdens en na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en in Revalidatiekliniek Heliomare te Wijk aan Zee. Hierdoor heb ik ervaring met voeding in complex medische situaties, bijvoeding en sondevoeding. Op dit moment ben ik ook werkzaam als diëtist in de verpleeghuis Lindendael in Hoorn. 

 

Hoe werk ik?

 

Mijn uitgangspunt is dat eten altijd als iets fijns kan worden ervaren, ongeacht de omstandigheden waarin iemand zich bevindt. De mensen die bij mij komen, hebben uiteenlopende hulpvragen. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen met overgewicht en ondergewicht, maar ook mensen met heel complexe, medische problemen. Ik werk in sommige gevallen nauw samen met de huisarts of de specialist, maar dat is lang niet altijd nodig. U hoeft zelfs geen verwijzing van uw dokter om bij mij aan te kunnen kloppen. Wist u dat in de basisverzekering een vergoeding van drie uur per jaar voor de diëtist opgenomen is?

 

Als u bij mij komt, neem ik ruimschoots de tijd om precies in kaart te brengen wat u van mij verwacht. Samen met u stel ik een plan op dat voor u en uw gezin gemakkelijk uit te voeren en vol te houden is. Dus geen ingewikkelde boodschappenlijstjes en moeilijke recepten, maar handvatten waar u met uw hele gezin uw voordeel mee kunt doen.

De doelen die we stellen, passen bij u en uw lichaam. Niet het getal op de weegschaal staat centraal, maar de vraag of u zich lekker voelt in uw lijf.

 

Welke kwaliteitsgaranties heb ik?


De titel diëtist is een beschermde titel. Alleen na het afronden van de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtiek mag iemand zich diëtist noemen. Bovendien ben ik aangesloten bij Kwaliteitsregister Paramedici en de Vereniging van Diëtisten. Ik houd mijn vakkennis voortdurend op peil door het volgen van cursussen en workshops en het bijhouden van de vakliteratuur. Kortom: ik doe dat wat u van een professionele diëtist mag verwachten. 

 

Bijscholingen:


- Voeding bij Kanker, januari 2015 

- Preventie van overgewicht tijdens zwangerschap en bij kinderen, maart 2015 (e-learning)

- Kindervoeding en Kinderdiëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, november 2015 tot januari 2016

- Motivational Interviewing, Psydi Scholing Utrecht, Juni 2017

- Voedingen en sport een krachtige therapie bij ondervoeding. Abbott Nutrition, mei 2017

- ESPEN congres, Den Haag, september 2017 U kunt bij mij terecht voor: 


  • gezonde voeding
  • overgewicht bij volwassenen en kinderen
  • ongewenst gewichtsverlies bij volwassenen en kinderen
  • Maag/darm klachten bij volwassenen en kinderen
  • allergieën en voedselovergevoeligheid
  • voeding bij kanker
  • voeding bij slikklachten
  • bijvoeding en sondevoeding bij volwassenen en kinderen
  • voeding bij ouderen en geriatrie
Kinderdietist Hoorn Schagen

Dietiste Eva Jonker